Behandeling boezemfibrilleren

De behandeling van boezemfibrilleren hangt van uw situatie af. Als het langer dan twee dagen duurt, krijgt u vaak stollingsremmers.

Behandeling boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren is een ritmestoornis die uw bloed niet goed rondpompt in uw hart. Hierdoor kan het bloed stollen. Soms is boezemfibrilleren van voorbijgaande aard. Heeft u langer dan twee dagen boezemfibrilleren? Dan bestaat de behandeling van boezemfibrilleren vaak uit stollingsremmers om de kans op bloedstolsels te verminderen. Er wordt een behandelplan voor de langere termijn opgesteld.

Als boezemfibrilleren langer dan zeven dagen aanhoudt, is er sprake van aanhoudend of permanent boezemfibrilleren. De behandeling wordt hierop aangepast door uw arts.

Behandeling permanent boezemfibrilleren

Gebruik van stollingsremmers

Het proces van ongewenst stollen en klonteren van het bloed wordt trombose genoemd. Een bloedstolsel wordt trombus genoemd. Zodra de trombus (het bloedstolsel) losschiet, kan deze een ader verstoppen en loopt u risico op een beroerte. Antistollingsmiddelen verminderen dit risico. Er zijn verschillende stollingsremmers beschikbaar. Op basis van uw risicofactoren vertelt uw cardioloog welke stollingsremmers voor u het meest geschikt zijn.

Bij de behandeling van boezemfibrilleren loopt u het risico op een beroerte. Met stollingsremmers wordt dit risico verkleind.

Behandeling boezemfibrilleren

Om tot de juiste behandeling te komen, is het belangrijk om het type boezemfibrilleren te benoemen. Er kan sprake zijn van aanhoudend boezemfibrilleren of permanent boezemfibrilleren .

Verder lezen