Hoe kunt u zich goed voorbereiden op een noodsituatie terwijl u antistollingsmiddelen gebruikt?

Het is belangrijk dat de mensen om u heen en zorgverleners weten dat u een antistollingsmiddel gebruikt en welk merk u gebruikt, omdat specifieke behandelopties in een noodsituatie kunnen afwijken afhankelijk van welk antistollingsmiddel u gebruikt.

Logo YHYD

Het is belangrijk dat de mensen om u heen en zorgverleners weten dat u een antistollingsmiddel gebruikt en welk merk u gebruikt, omdat specifieke behandelopties in een noodsituatie kunnen afwijken afhankelijk van welk antistollingsmiddel u gebruikt. Zo kunt u zich voorbereiden op een noodsituatie:

  • Zorg ervoor dat u de naam van uw antistollingsmiddel uit uw hoofd kent. Schrijf de naam op een papiertje en bewaar dit op een plek waar mensen het kunnen vinden.
  • Vertel uw arts, verpleegkundige of tandarts indien mogelijk voorafgaand aan een geplande ingreep of noodingreep dat u een antistollingsmiddel gebruikt.
  • Neem uw kaart voor anticoagulatieondersteuning te allen tijde mee.
  • Vraag uw arts wat er met uw antistollingsmiddel kan worden gedaan in geval van nood.
  • Stop nooit zelf met het gebruik van antistollingsmiddelen!

Wees altijd goed voorbereid. Vraag uw arts om voorlichting over het gebruik van antistollingsmiddelen in een noodsituatie. Aan de hand van de checklist kunt u de juiste vragen stellen.

Download deze lijst