Net de diagnose atriumfibrilleren gekregen?

Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis die behandeld moet worden. Heeft u net de diagnose gekregen? Lees hier meer informatie.

Net de diagnose atriumfibrilleren gekregen?

Er zijn verschillende hartritmestoornissen waar u mee te maken kunt krijgen. Heeft u de diagnose boezemfibrilleren gekregen? Dan komt er veel op u af. Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig klopt. Het is niet levensbedreigend, maar toch moet de hartritmestoornis behandeld worden om meer schade en klachten te voorkomen.

Klachten en symptomen hartritmestoornis

Het is fijn om te weten waar de klachten vandaan komen, maar tegelijkertijd heeft u nog veel vragen. Met de informatie op deze website hopen wij een aantal van uw vragen te beantwoorden en u op weg te helpen. Iedereen beleeft boezemfibrilleren op zijn of haar eigen manier. Ook verschilt het per persoon welke klachten de hartritmestoornis veroorzaakt.

Informatie over symptomen en klachten

Hartritmestoornis en beroerte

Wanneer u een hartritmestoornis heeft, dan loopt u een groter risico op een beroerte. Door boezemfibrilleren is de kans zelfs vijf keer groter dat u een beroerte krijgt. Het bloed wordt niet goed rondgepompt, waardoor er mogelijk een bloedstolsel in uw hart ontstaat. Zodra deze loslaat, kan het in uw hersenen terechtkomen met een beroerte tot gevolg.

Meer achtergrondinformatie

Wilt u weten welk risico u heeft op een beroerte? Doe de beroerterisico-check.

Bereken uw score

Hartritmestoornis en medicatie

Antistollingsmiddelen zorgen ervoor dat uw bloed minder snel stolt. Zo voorkomt u dat uw bloed stolt door de hartritmestoornis.

Over de medicatie

Heeft u vragen over boezemfibrilleren en bezoekt u binnenkort uw arts of trombosedienst? Zet dan uw vragen en klachten vooraf op papier met onze voorbeeldvragenlijst.

Bekijk de vragenlijst